11. jan, 2016

Einde van jaar 2015

Het jaar is bijna weer voorbij.


2015 Wat ging je snel. Ligt het aan mij of gaat het elk jaar sneller.
Tja... wat heeft het jaar me weer veel leuks gebracht. Helaas ook momenten van ziek en zeer.
Maar die probeer ik altijd zo snel mogelijk te vergeten.
Mooie en liefdevolle momenten die hou ik extra lang vast.
Die koester ik diep in mijn hart. Wat heb ik weer veel dingen gedaan.. Dingen die ik altijd al zou willen doen. De zogenaamde bucketlist.
Maar de kroon op het jaar! Was het prachtige huwelijk van onze dochter Kim met haar grote liefde Roel samen met hun twee prachtige kinderen Lizz en Daan.
Om dit moment mee te mogen maken, is voor iedere ouder een droom die uitkomt. Maar voor mij in het bijzonder. Gezien de vele gezondheids problemen die ik heb meegemaakt.


De gezellige uitjes met mijn grote liefde Jan op de motor. De reis met de Camper . En de autoreizen naar andere verre landen. Wat hebben wij veel gedaan dit jaar.
Tijd vloog voorbij een week leek niets. Lunchen met vele die me lief zijn. Werkelijk alles eruit gehaald dit jaar wat ik maar aankon. Maar op een gegeven moment was ik wel klaar met reizen en had ik behoefte om lekker thuis te zijn.
Ondanks de plannen om met de feestdagen in Spanje te zijn heb ik dit zoals voor mij geen enkele moeite is, deze trip gekanseld.
Ja...0ok dat! Doe ik zonder problemen of schuldgevoel. Mijn motto is al een hele tijd. Plannen zijn er om te wijzigen. Als het moet zelfs op het laatste moment.
Nooit!!! Zal ik iets tegen mijn gevoel in doen. Die les heb ik door de jaren heen wel geleerd.
En zal ik jullie eens wat vertellen.
Het bevalt me prima. Dit gegeven heb ik al met meerdere personen gedeeld en geadviseerd.
Elke keer kreeg ik dan te horen dat er een last van sommige hun schouders viel na het afzeggen van een afspraak waar tegenop gekeken werd.


Lieve mensen! Het leven is zo kort en onvoorspelbaar. Doe wat je leuk vind en met wie je het leuk vindt, dan geniet je er dubbelop van.
Onze schitterende kinderen en kleinkinderen zijn elke dag om ons heen iets waar we enorm van genieten.
Opa en Oma beginnen de dag vaak al met koffie drinken in onze kantine en dan is er bijna altijd een kleinkind aanwezig. Mooier kan onze dag niet beginnen. Blijer kunnen ze ons niet maken.
Ja.. jij kletst lekker makkelijk. Ik hoor het sommige denken. Dat geluk hebben jullie toevallig! Nou zie ik dat heel anders. Dit is de beloning van de kinderen aan ons voor al de liefde die wij in het gezin hebben gestopt.
Ook al woon je naast elkaar. Dan is het nog niet vanzelfsprekend dat je kinderen en kleinkinderen je vaak willen zien!
Maar wij hebben gelukkig een fantastische band met allemaal. Respect hebben voor elk van hen dat is zo belangrijk.
Dit geluk mis ik altijd zo vedomde vaak en heftig als ik te lang van huis weg ben. Dan krijgt deze muts heimwee!!! Ja.. Ik geef het toe, het is waar. Maar mag ik alsjeblieft...! De mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik al zoveel ellende en narigheid met mijn gezondheid heb meegemaakt. Dus deze geluksmomenten koester ik en daar laat ik een vakantie graag voor schieten.

De Reizen! Die we dit jaar hebben gemaakt stonden veelal in het teken van de roeisport. We volgen de wedstrijden van schoonzoon Roel Braas en genieten van de gezelligheid rondom de sport. Volgend jaar gaan we dat zeker weer doen. We moeten de mannen steunen. Ze gaan in het nieuwe jaar naar de Olympische spelen en we hopen dat ze daar een plak pakken... Aan onze support zal het niet leggen.


Onze Zoon Frank en Schoondochter Marielle hebben het afgelopen jaar enorme drukte gehad in het bedrijf. Jeetje wat zijn we trots op dat stel.
Ga er maar aan staan in deze tijd, met al die moordende concurrentie om je heen.
Juist door hun inzet en vakman (vrouw)schap, loopt het bedrijf als een trein. Het gaat soms ten koste van de gezondheid en daar moeten ze goed op letten zeg ik elke keer. En anders is moeder Joke er nog om ze ff opdracht te geven om beetje gas terug te nemen. Gelukkig nemen ze dat dan ook aan.
Jan kan het maar niet laten, elke ochtend om 6 uur uit de veren. En om 7 uur naar het werk. Hij geniet ervan zullen we maar zeggen. Maar als het mooi weer is moet hij stoppen en stappen we op onze prachtige motor. Een heerlijke hobby voor ons beide.


Dochter Kim heeft haar handen meer dan vol. Vaak alleen met de kinderen en de dieren. Omdat Roel veel op reis is voor de sport het gaat haar prima af met hulp van de naast haar wonende familie.
Haar bedrijf wat loopt als een trein..neemt ook veel tijd in beslag maar ze doet niet liever. Stilzitten staat net als bij de rest van de familie niet in haar woordenboek.


Tja... En als we het toch over een boek hebben. Mijn project de erotische trilogie Polders Rood. Drie boeken heb ik in een jaar geschreven en zijn uitgekomen. Wat ben ik daar trots op. Nu de vertaling binnen is uit Amerika komt het boek spoedig uit overzee. Wie had dit ooit kunnen denken!! Het is een prachtige hobby. Ik schrijf heel graag, altijd ben ik wel ergens mee bezig.


Gedichten spreuken en nu sinds een paar maanden op een speciale site voor ernstig zieke kinderen.
Met heel mijn hart zet ik me daar voor in. Dus ik verveel me geen moment. Dagen vliegen voorbij een Jaar is niks!
Kortom alle reden om tevreden en gelukkig te zijn.


Maar er was ook een heel triest gebeuren. Iets waar wij als familie ook heel dichtbij hebben gestaan.
Het ernstige korte ziekbed van Huub. De vader van Roel. Hij kwam na een ziekbed van 6 weken te overlijden. De impact die dit heeft gehad en nog heeft op Roel en zijn moeder en zusje is groot. Maar wij zijn er voor ze zoals het hoort te zijn.
Lief.... Leed ...Verdriet. ..Geluk....
Blijdschap...Trots .
Alles zat in het afgelopen jaar.
Het jaar 2015 was voor ons verder liefdevol gezellig knus en heel fijn.
Nu maar hopen dat 2016
Gezond...Gelukkig. ..Liefdevol. ..En zeker Succesvol mag zijn op alle gebieden.

Gelukkig Nieuwjaar
Joanna😚😚