18. mrt, 2016

Ik ruik de Lente

Onrustig als ik ben zet ik mezelf ertoe de kasten op te ruimen. Denk nou niet dat ik dit graag doe. Integendeel, het vreet energie van me. Maar vooruit wat moet dat moet.

De kledingkast is als eerste aan de beurt. Mensen wat een bende denk ik bij mezelf. Hoe vaak heb ik bepaalde dingen nu gedragen . Sommige helemaal niet dat zijn de zogenaamde inpulskoopjes geweest. Bij nader inzien thuis aangedaan niet zo leuk als in de winkel. Hoe kan dat nu toch denk ik bij mezelf. Waarom heb ik dat ooit gekocht. Het ene na het andere stuk kleding valt op de grond, de uitzoek stapel de definitieve weggooi stapel en de blijf hier stapel. O mijn God komt er nog een eind aan denk ik onthutst.  Dat er zoveel in de kast gepropt zat wist ik echt niet. Dingen waarvan ik het bestaan niet  eens meer weet. En ook afschuwelijke dingen brrrrr wat lelijk . Voor de gein trek ik een jurk aan die op de grond valt.  Kleurtjes wel oké maar het model! !!! Jeetje Ik lijk wel een oud wijf  In BLOEMETJES gordijn 😂😂😂OMG dit mag niemand zien. Vlug trek ik de jurk uit die in de weggooi zak. Daar zie ik een soort glitter shirt liggen. Ja die is uit mijn glitter periode, heb ik ook gehad. Leek wel een kraai af en toe. Alles moest glimmen en schitteren. Ook snel even aangedaan VRESELIJK !!! Ziet er niet uit, hup in de kringloop zak. Nou en zo ging ik maar door. Vier hele grote zakken voor de kringloop en aparte dingen die toch nog heel mooi waren aan bekende uitgedeeld. En drie zakken in de container.

Wat een ruimte ineens in de kast niet normaal, ik ben nu helemaal in de stemming en ga mijn schoenen uitzoeken .Jazeker daarvan bezit ik ook grote aantallen net als de meeste vrouwen heb ik een schoenen tik. Maar op hakken lopen is er niet meer bij voor me dat lukt niet meer. Dus die belanden allemaal uit de schoenen bakken.

Het doet me wel pijn om die mooie schoenen te dumpen.  Schoenen hebben voor mij meer waarde dan kleding. Dat komt door een trauma in mijn jonge jaren. Toen schoenen kopen voor mij altijd een drama was. Nooit mooie of leuke  schoenen, altijd stomme lompe dingen. En het ergste was nog dat ik altijd zere voeten met blaren had.  Nee schoenen kopen was voor mij toen mijn voeten volgroeid  waren een hel een regelrecht drama.

Mijn moeder zei altijd heel opbeurend (maar niet heus). Geef haar de doos maar mee die zal wel passen😢😢knellen ze in elk geval niet. Dat vond ik zo'n rot opmerking die ben ik nooit vergeten. Stad en land liepen we af om leuke schoenen te vinden. Nu moet je weten dat ik best wel grote voeten heb maat 44 dat was en is voor een vrouw best wel groot. Die maat bestond toen echt niet dus ik had altijd te kleine schoenen aan. Tegenwoordig is het geen enkel probleem, de mooiste schoenen zijn er in mijn maat te koop. En daar heb ik dus ook gretig gebruik van gemaakt.  Ook veel te vaak leuke schoenen gekocht die toch echt niet lekker liepen dus hup de bak in of de plank op. Laarsen in vele soorten zelfs met mijn dikke kuiten geen probleem om te scoren. 

Tegenwoordig draag ik alleen maar leuke comfortabele schoenen en laarzen met platte hak of mini hakje. Ik ga driftig door met schoenen ruimen, die gaan naar de kringloopwinkel er is vast nog iemand die ze wil hebben.  

Maar dan zie ik mijn knalrode hoge pumps staan. Ik pak ze uit de doos waar ze nog in zitten en kijk er verliefd naar. Ze zijn nog nieuw, nagel nieuw zelfs. Wat een prachtige schoenen gaat er door me heen,  die mogen nooit van mijn leven weg. Ik heb hier speciale  herinneringen aan. Heel lang ben ik op zoek geweest naar deze schoenen met stiletto hakken. Voorzichtig probeer ik ze aan te trekken ze passen perfect maar ik kan vanwege een vergroeiingen onder mijn voet de hoge hakken niet meer dragen, ze doen pijn bij het staan maar wat zijn ze mooi en sexy!

Nu ben ik best een beetje emotioneel aan het worden. Op dit moment zou ik willen dat ik ze een hele avond zou kunnen dragen met mijn prachtige lange transparant  zwarte broek en schitterend shirt wat daarbij hoort.

Deze combinatie  heb ik speciaal gekocht voor het presenteren van mijn eerste boek. Polders Rood.  Dus de sexy outfit moest het helemaal worden die avond. Wat voelde ik mezelf heerlijk in die kleding en met die pumps. Om precies te zijn heb ik de schoenen een kwartier aangehad en toen ging het niet meer.Gemengde gevoelens gan er door me heen. Heb ik eindelijk mijn droom schoenen gevonden kan ik ze niet aan omdat mijn voet zeer doen. Niet omdat ze knellen Nee... omdat ik een rottige bult onder mijn voeten heb zitten.

Ik doe alle schoenen in een zak voor de kringloop en zet de rode pumps heel pontificaal in de slaapkamer op mijn kaptafel. Ineens krijg ik een idee. Echt een geweldig idee!

Deze schoenen moeten een vaste plek krijgen in onze slaapkamer. Ik laat er lampen van maken. Ik weet iemand die heel handig is en creatief die kan er vast wel twee prachtige sexy schemerlampen van maken. Op elk nachttafeltje een Rode pump schemerlamp. Ik zie het al helemaal voor me.

Snel ga ik verder met opruimen en het idee laat me niet meer los. Tevreden kijk ik naar de opgeruimde kasten ik voel mezelf heel trots en blij wat een ruimte ineens.

Het is Lente!  Gaat er door me heen

Tijd om de decoratie in de woonkamer ook weer op te fleuren, ik krijg er geen genoeg van. Maar mijn rug wel, die zegt stop even Time out.  Dus dat heb ik een paar dagen later aangepakt. Het familie hart was eerst mooi warm ingepakt met een boa. Nu heb ik er een schitterende bloemen rand omheen gemaakt. Ik wordt steeds vrolijker alles ziet er weer zo mooi uit.

Het is de Lente !! Ik voel het in heel mij  lijf.

Joanna