4. sep, 2016

Rust in de tent

Na 5 dagen de kleintjes in huis te hebben gehad is het stil. Heel erg stil zelfs..Natuurlijk wordt het tijd dat we zelf ook even aan onze eigen toe komen, want zeg nu zelf. Je cijfert jezelf helemaal weg als die kindertjes er zijn . Dan zijn Opa en Oma heel makkelijk en moet alles op rolletjes lopen geen moeilijk gedoe gewoon standaard eten drinken en spelen . Niks geen gekke fratsen. Thuis bij Papa en Mama doen ze dat ook niet elke dag we zijn tenslotte geen animatie team.
Oma is nog een beetje van de oude stempel zal ik maar zeggen. Ontbijten samen en zonder tv.
Dat haat ik gewoon! dan zijn ze zo snel afgeleid en hebben geen aandacht voor het broodje. Dus lekker met elkaar eten nou dan gaat het snel hoor. Elke middag ook aan tafel eten zonder tv ! Geweldig wat blijven ze heerlijk zitten en kletsen. We moeten elke keer weer lachen om hun humor. Daan probeert zijn zus in alles na te doen, hij kijkt goed wat Lizz doet en wil dan precies hetzelfde. Broodje hagel slag moet volgens een ritueel gemaakt worden. Dikke boter en veel hagel slag het liefste met disco snoepjes erin. Deze heb ik ontdekt bij de action en ze vinden het heerlijk. En dan zien ze de pot met honing. Opa eet heel veel honing en jawel dat lusten de kinderen ook heel graag. Opa mag ik een schepje honing, bietsen ze meteen. Tuurlijk.... allebei krijgen ze een lepeltje met honing dat ze graag aflikken. Gezond voor ze zegt Opa. Daar ben ik het helemaal mee eens. Kaas ook een favoriet gerecht en metworst maar wel van slager Sander. Ze eten heel goed tussen de middag allebei twee broodjes en van alles er nog los bij uit het bekende vuistje.
Na het eten nog even spelen en dan weer naar school. Lizz heeft weinig zin om te gaan, maar ja het moet! Na school lekker zwemmen of spelen dat hangt van het weer af maar Oma heeft overal tijd voor het werk in huis is al gedaan toen ze naar school waren en deze Oma is makkelijk hoor.
Bij mooi weer gaat de tv niet aan daar worden ze zo lui van en dat vind ik zonde, huppekee naar buiten roep ik meteen en ze gaan al. Lekker kliederen met zand en water, plankjes uit Opa zijn schuur en een uitklap tent, die maken er weer een prachtige speel plaats van.
Daan is helemaal zindelijk best vroeg voor een jongen maar hij wil nu overal tegen aan plassen.
Ja sorry! dat heb ik hem zelf geleerd , omdat het soms makkelijk is als er geen wc in de buurt is. Nu zag hij op de binnenplaats een oude plantenpot staan met een verschrompeld plantje.
Mag ik hier in plassen Oma? IK kijk hem aan en schiet in de lach...dat kan toch niet Daan, ja walles reageert hij, dan gaat hij weer doen en groeien hoor. Nee Daan we gaan naar binnen naar de wc. Maar een uur later komt hij lachend naar binnen en zegt ik heb op muur geplast!! Ik schiet weer in de lach hoe komt dat joch op die ideen. Als ik meeloop zie dat hij het echt gedaan heeft en besluit een emmer water met sop tegen de muur te gooien.
Reuze interresant voor de kleine man. Meteen een paar scheppen zand erin en jawel....hij heeft nu modder. Heerlijk prutten in de modder mooier is er niet, en zijn zus geniet in het tentje met haar barbie en andere meiden speelgoed. Oma moet ook in de tent lekker op visite komen. Tuurlijk doe ik dat, maar eerst ga ik ff drinken en wat lekkers halen. Na al het spelen zijn ze aardig moe. Dan komt Britt vragen of ze nog willen zwemmen. Wij bezitten gelukkig een heerlijk groot zwembad met verwarmd water. Ze zijn meteen weer helemaal wakker en rennen naar het zwembad . Snel omkleden en hup het water in. Wat een genot om die kinderen zo met elkaar bezig te zien zo kunnen ze hun energie goed kwijt.( Pfff ik ben de mijne al ff kwijt) Dan gaan ze daarna meteen in bad en in pyama. Tja dat is misschien beetje vroeg maar na het eten heeft Oma daar geen puf meer voor, dus doen wij het voor het eten.
Heerlijk fris gewassen maar toch aardig moe zitten we met zijn allen aan tafel. Elke dag hebben we een lekkere warme prak. Warme gekookte groente aardappels en vlees met Oma jus. Dat is iets wat ze heerlijk vinden dikke jus. Nou ik zal je vertellen dat ze enorm hebben gegeten flinke borden vol met een prakkie. Samen met Opa ruim ik de tafel af en de afwas in de machine, nog even lekker met de kids knuffelen en klokhuis kijken. Ze liggen heel mak op schoot en zijn bijna aan bed toe. Zeven uur ongeveer gaan ze te bed eerst klein verhaaltje voorlezen en dan oogjes dicht en mondjes toe.
Nu zijn ze dus weer thuis bij Papa en Mama die hebben samen een paar dagen genoten van elkaar en de rust. Dat is belangrijk in elke relatie tijd voor elkaar zonder de kinderen.
Nu zijn wij dus ook weer met z'n tweetjes . Maar het is wel stil hoor zonder hun gekwetter en gekibbel.
Logeren is toch altijd leuk!

Joanna

Joanna Daalder