7. sep, 2017

Bijzondere ontmoeting

Er zijn momenten in je leven dat er iets gebeurd wat je onbewust hebt meegemaakt.
Plotseling sta je met een persoon te praten , die je eigenlijk al kent . En dat terwijl je elkaar niet eerder hebt ontmoet.
Dan weet ik het zeker! Niets in het leven gebeurd zonder reden.
Zo ook vandaag.
Er kwam een jonge vrouw bij me thuis om een jurkje te kopen.
Ze had al eens een jurkje van me gekocht en toen viel ze mij al op.
.Groot stevig en een zelfverzekerde houding. Echt een brok van een meid waar je absoluut naar kijkt als ze langsloopt. Dus ik begroet haar en we lopen kletsend naar binnen.
Ze vroeg me iets en ik antwoordde dat schrijven mijn hobby is. Ze keek me verbaasd aan en zei dat ze ook zo graag een boek over haar leven wilde schrijven maar niet wist hoe ze moest beginnen.
Het gesprek kwam op mijn boeken.
Tja...Dat zijn natuurlijk wel heel bijzondere boeken zeg ik tegen haar. Ik schrijf erotische romans.
Verbijsterd staat ze me aan! Dat meent u niet zegt ze. Ik geef haar een aanwijzing naar waar mijn boeken staan. Haar mond viel open van verbijstering. Ze pak een boek en bekijkt het. Dit kan niet stamelde ze. Bij het zien van de cover. In het kort vertel ik waar het verhaal over gaat. Dit is mijn leven zegt ze geschrokken. Ik heb zo'n leven geleefd maar dan nog iets erger. Iemand heeft mij daar toe gedwongen . Eerst verslaafd gemaakt en me toen tot zo'n leven gedwongen. Nu ben ik clean zit niet meer in die wereld en heb een rustig leven.
Ik kijk haar aan, niet geheel verbaasd van haar enorme verhaal.
Ze vraagt zich af hoe ik zo'n verhaal heb geschreven, maar dat kan je niet uitleggen. Je zit met een verhaal in je hoofd en dat moet eruit.
Ze vertelde mij in het kort wat haar is overkomen.
Zo'n prachtige krachtige meid!
Ik luisterde aandachtig liet haar vertellen en zei wel dat ik alles op sla wat ze me verteld . Uit angst omdat ze nog niet zo lang uit het leventje is wil ze de boeken niet lezen.
Bang voor alles wat ze zal herkennen. Angst om meegesleept te worden . In de wereld van mijn boeken. Toen ze de cover zag met het masker, viel ze even stil. Dit droeg ik ook in de club. Haar vriendin die mee was keek vol verbijstering naar haar. Meen je dat droeg jij dat ook vroeg ze. De jonge vrouw knikt . Haar verhaal vertoond
zoveel overeenkomst met de persoon in mijn boek alleen was die gelukkig niet verslaafd zei ik tegen haar.
Het duurde even voor ze van de verbazing was bekomen. Dit is geen toeval ik moest gewoon bij u komen om mijn verhaal te doen. U kent me gewoon. dit is bizar!
Laten ik beginnen om te zeggen dat je een enorme sterke vrouw bent. Jij komt dit allemaal weer te boven. Als je maar vooruit blijft kijken. Laat niemand! Je meer iets vertellen te doen, wat je niet wil doen.
Jij bent zo sterk en zelfbewust dat je nu eindelijk respect af kan en gaat dwingen.
We hebben nog een tijd gekletst en ze voelde zich zo op haar gemak dat we hebben afgesproken ze gaat als ze er aan toe is mijn boeken lezen. Ze wil zien hoe een ander het leven beschreven heeft wat zei jaren heeft moeten! Lijden.
Onder dwang zichzelf prostitueren
Onder dwang druks gebruiken in grote hoeveelheden zodat ze geen zelfbeeld en respect meer bezat.
Ineens was ze uit die wereld gevlucht. Opgenomen geweest en behandeld. Nog steeds onder behandeling is. Maar zo sterk aan zichzelf werkt. Ik gaf aan dat ze een super sterk persoon is die het echt gaat redden.
Ze is nog maar 30 jaar maar een leven achter zich van iemand van 3 keer zo oud. Haar Gezondheid was super slecht , maar nu straalt ze kracht en zelfrespect uit.

Jeetje wat een confrontatie was dit zeg, lach ik naar haar.
Iemands leven omschrijven zonder dat je weet dat dit in het echt gebeurd is.

Ik zie je over 2 weken weer en hoop dat je dan nog sterker bent geworden mooie meid.


Joanna Daalder