7. sep, 2017

Terugblik

Terugblik


21 Augustus 2003 half 8 in de morgen.


Paniek heeft zich meester gemaakt van mij en van mijn gezin.
Straks gaat het gebeuren en wordt het voor mij het moeilijkste moment uit mijn leven.
Met een dikke kus neem ik afscheid van mijn man. Thuis heb ik dat al van de kinderen gedaan.
Dan wordt ik weggereden richting O.K. voor de grote operatie.
4 weken daarvoor is bij mij longkanker geconstateerd en ik moet zo snel mogelijk geopereerd worden. Dat gaat die ochtend gebeuren. Paniek bij mij is enorm!
Ik mag zeggen welke muziek ik mooi vind dan doen ze dat aan om me gerust te stellen als de voorbereidingen plaats gaan vinden.
Kan mij dat schelen, huil ik.
Daarna gaat het snel en weet ik alleen dat ik op de IC een beetje bijkwam en snel weer wegzakte.
In mijn onderbewustzijn hoor ik alles, zoveel lawaai en zelf kan ik niet reageren , alles vol slangen en apparatuur. Een vreselijk pijnlijke tijd volgt hierna. En de dag na de IC wordt ik per ambulance verplaatst naar een ander ziekenhuis. De pijn tijdens dat transport is onbeschrijfelijk. Maar ik kan mezelf
alleen maar overgeven aan wat er met me gebeurd. Dagen en weken vol verdriet en angst. Op mijn bed werd een document gelegd met het percentage kans wat ik nog heb nu ik geopereerd ben.
Dan komt mijn man op bezoek en ziet het papier liggen. Hij schiet meteen in de stress wat hij al had maar nu erger. Mijn kans om te overleven is 10% !! Gelukkig heeft niemand dat aan mij verteld. Ik wist van niks zwaar bedwelmd van de morfine. Na een zware revalidatie en veel terugval . Diverse keren opnieuw opgenomen met nare bijwerkingen. dan verstrijkt de tijd. Het eerste controller onderzoek en scans. Ik ben helemaal schoon!! De blijdschap is enorm net zoals de angst. De angst dat het toch weer fout kan gaan. Maar de arts feliciteerde ons en vertelde me dat ik nu een tweede kans van het leven heb gehad. Geniet ervan zegt de dokter maar ik wil je stengels onder controle houden. Nou daar was ik blij om . Dus voor ons allen is de datum 21 Augustus mijn tweede verjaardag . Vandaag dus 14 jaar geworden.
Elk jaar is er 1 persoon die mij als eerst feliciteert met deze bijzondere dag. Zo ook vanmorgen weer een lief bericht. Gefeliciteerd met uw tweede verjaardag!
Dank je lieve Tat 😘😍

Ik hoop nog heel veel
verjaardagen te mogen vieren .

Joke