17. mrt, 2021

Corona tijd

Het jaar 2020 begon zo goed, volop plannen en gezondheid aardig op orde. Dan is het 18 februari en ik wordt ineens heel ziek, vreemd.. het overviel me gewoon na een bezoekje aan een eveneens hele zieke vriendin die na weken begon op te knappen. Afijn nog weinig wetende wat ons boven het hoofd hangt lig ik me bij mijn situatie neer, tja ik had weinig keuze omdat ik voor pampus lag. De koorts en het hoesten putte mij enorm uit ik heb in die periode 2 weken in mijn relax stoel gelegen op een dekbed vanwegen de pijn in mijn lijf en benauwdheid. Maar oke dat zal wel overgaan dachten we na twee weken . En toen kwam het C woord in het nieuws! Er was een uitbraak van Corona in de werel,d en iedereen was in rep en roer. Ondertussen belandde ik in het ziekenhuis op de eerste hulp omdat ik door mijn zwakte gevallen was en ribben had gekneusd en 1 gebroken, nou dat is zo verdomde pijnlijk zeker als je zo moet hoesten, maar ja dat komt ook weer goed dacht ik en nam de tijd er voor. Ondertussen bleek dus dat ik ook corona had maar daar werd nog niets aan gedaan, pijnstillers en flink inhaleren om lucht te krijgen . Gelukkig was na 4 weken alles voorbij en mijn slappe lijf kon gaan opknappen. De hele wereld stond in de brand,omdat Corona ongenadig om zich heen sloeg. Afijn ik hoopte maar dat dit het was geweest en dat we verder konden gaan met ons leuke gezellige leven. Niet dus! alles ging op slot en het leek wel of er een of andere film aan de gang was, ieders leven werd veranderd stilgezet of stopte. Het was een angstige periode. Mijn geliefde hobby De Dames Kamer was al vanaf  februari gesloten er konden geen gezellige workshops gehouden worden niets maar dan ook helemaal niets kon ik nog organiseren. Geloof mij maar, ik zat te stressen voelde mijn mooie gezellige leven wegglijden in een onduidelijke poel van ellende. Mijn lieve Vintage Vriendinnen waren dezelfde mening toegedaan we misten elkaar en onze super gezellige bijeenkomsten en gekke workshops. Afijn het mooie weer kwam er gelukkig snel aan en we kregen meer vrijheden en die hebben we ook volop gebruikt. Het zwembad bij ons huis werd helemaal opgeknapt, mijn man en zoon kleinzoon en schoonzoon hebben er op mijn verzoek een paradijsje van gemaakt. Tja we konden nergens anders heen alles was gesloten dus dan maar lekker genieten van de zwembad tuin. Ik moet zeggen de mannen hebben zich helemaal uit de naad gewerkt en dat allemaal om deze mam tevreden te stellen en iets moois te geven na weer een klote periode.

Jullie kunnen je vast wel voorstellen hoeveel, nee onwijs veel ik van mijn familie hou. Ze doen werkelijk alles voor mij en daar ben ik ze zo dankbaar voor. Dus moeders mocht haar wensen kenbaar maken . Nou ja ik hou nu eenmaal van gezellig mooi en groots. Zelf snorde ik internet af om mooie decoratie te vinden en gekleurder verlichting voor om de hele tuin heen. lichtjes ben ik gek op dus ook bij Aliexpress mooie onderwater lichtjes besteld en nog meer leuks. Tussen het gewone dagelijkse werk door hebben de mannen ook nog een prachtige veranda geplaatst, want  ik had het idee om daar te gaan zitten met mijn vriendinnen als het kon.

De tuin werd mijn sprookje.. Je waande jezelf op een tropisch strand ( hartstikke nep natuurlijk) omdat ik een mega grote muur poster had besteld met palmbomen en beach. Prachtig gekleurde raffia parasols en ligbedjes met mooie kleuren ik had het weer helemaal voor elkaar. En toen de vriendinnen uitnodigen voor poolparty's !!! OMG wat hebben we gelachen en genoten, het weer was geweldig elke dag volop zon en de wijn begon steeds beter te smaken. Gelukkig hebben we een action in de buurt voor prachtige opblaas spullen dus het bad dreef vol met de gekste dingen, lekker decadent op een mega grote zwaan drijven of op een mega Champagnefles ..uiteraard wel in vintage stijl en mooi gekapt haha , wij hadden mega veel lol. En toch die verrekte corona was elke keer weer gespreksonderwerp. 2 van mijn vriendinnen hadden al een familielid verloren aan die klote ziekte en dat drukte wel een stempel op ons gedrag. Maar we hebben elkaar geholpen en gesteund. De zomer was warm heerlijk warm en het zwembad was vol elke dag weer vol. Met gezellige mensen dames of kinderen en s'avond's jongelui. En oma ( ik dus) zorgde voor de natjes en de droogjes zoals wij dat noemen. De muziek schalde elke dag uit mijn mooie grote speaker jaren 60 70 muziek en dat is genieten geblazen. Mijn prachtige vintage vriendinnen bleven trouw komen, dan namen we eerst een bakkie koffie en  gezellig bijkletsen ( nou dat kunnen wij hoor)  daarna lekker lunchen in de veranda. Iedereen nam wat lekkers mee dus we hadden echt het idee er even uit te zijn. Er werd geklets gedanst gezongen en gebakken in het zonnetje. Zoals jullie weten ben ik gek op verkleden dus ik had weer volop gekkigheid op de kop getikt grote hoeden  rieten rokjes bloemen topjes en nog veel meer. Dus muziek aan en verkleed dansen langs het zwembad mensen wat hebben we gelachen heerlijk gewoon zoveel liefde en lol dat is goed voor een mens.

Ondertussen was De Dames Kamer nog altijd op slot en elke keer als ik daar kwam voelde ik een vreemde leegte. Langzaam kwam bij mij het besef dat ik keuze moest maken zo kon het niet langer . Na heel veel piekeren heb ik besloten om de boel langzaam uit te verkopen, alle mooie spulletjes die zo trots door de Dames gedragen werden moesten het veld ruimen. De kleding die er nog is zie ik wel wat er mee gebeurd, maar de workshops make up en kapsel zijn voorbij. De prachtige spiegels en andere benodigheden staan in de verkoop ik moet nu gaan ruimen, omdat ook mijn man wil dat we meer samen op stap gaan. En heel belangrijk ik laat het niet staan omndat ik ook steeds ouder wordt en er toch eens een einde aan gebreid moet worden. Jaren met heel veel liefde opgebouwd en van genoten echt volop van genoten de mooiste gesprekken gevoerd de gekste dingen meegemaakt. Jawel ik heb zelfs meegedaan aan de Pin Up BeNeLux verkiezing en haalde de Finale ronde. Wat een onvergetelijke ervaring en wat waren mijn familieleden trots op me. Daar stond ik te stralen in mijn schitterende jurk met kroontje en sjerp , mijn kleindochter moest er van huilen zo trots was ze op Oma. De prachtige Gala jurk die ik voor de finale had laten maken het was een plaatje ( met tranen in mijn ogen heb ik de jurk uiteindelijk aangedaan ik kon het gewoon niet zo verdrietig vond ik het dat alles voorbij was maar ik heb hem aangetrokken en was zo blij ik voelde mezelf een jonge blom.) Door corona is het 2 keer uitgesteld en nu in 2021 in november zou het dan doorgaan maar ik heb mezelf uit de verkiezing terug getrokken het was mooi zo. En de allemooiste foto"s  zijn  gemaakt die voor altijd bewaard blijven aan deze geweldige tijd.

Mijn heerlijke Vintage foto studio waar ik de leukste plaatjes heb geschoten en dames heb laten schitteren. Waar ik het meest trots op ben zijn de make over middagen met de bejaarden Dames die zijn geweldig geweest zoveel dankbaarheid maar helaas al zou ik het dolgraag weer willen, door corona is het onmogelijk.

Wat heb ik veel Dames en andere kledingstyle aangemeten en wat zijn ze er nog altijd blij mee. Kruip uit je comfortzone en maak iets moois van jezelf is mijn motto . Er zijn zulke prachtige Dames mijn prachtige ruimte uitgelopen en op de foto gegaan ze waren verrast om te zien hoe vrouwelijk ze konden zijn door de vintage kleding. De uitstapjes die ik georganiseerd had met een groep waarbij ook de mannen meemochten geweldige uitstapjes naar Terschelling. Het jaar heeft ook heel veel mooie dankbare momenten gegeven iets waar we met z"n allen op terug kunnen kijken. De Dames kamer blijft zolang als ik kan wel bestaan maar alleen voor gezellige momenten met een vaste kern vriendinnen .

Voor mijn man en mij begint een nieuw avontuur De Camper !!

Zodra het weer mooi is (warm en zon) Dan gaan we er op uit nieuwe avonturen beleven en verhalen maken. Genieten van elkaar en het gezin maar vooral van De Camper.

En van het zwembad met de Dames voor gezellige poolparty"s die gaan zeker dit jaar weer plaatsvinden.

Voor nu wens ik iedereen het allerbeste blijf Gezond en Gelukkig en Gezellig dan komt het vanzelf dik voor elkaar.

Heel veel liefs van Joke