21. aug, 2019

Terugblik 21 Augustus 2003 half 8 in de morgen.


Paniek heeft zich meester gemaakt van mij en van mijn gezin.
Straks gaat het gebeuren en wordt het voor mij het moeilijkste moment uit mijn leven.
Met een dikke kus neem ik afscheid van mijn man, tranen stromen over onze wangen. Thuis heb ik al van de kinderen afscheid genomen. (De rit naar het ziekenhuis duurde lang en was een weg vol verdriet en tranen, in mijn gedachten was ik al zover dat het misschien wel mijn laatste rit zou zijn.)
Dan wordt ik weggereden richting O.K. voor de grote operatie. Jan loopt zo vermogelijk met me mee en houd mijn hand vast. Nog een kus en ik wordt naar binnen gereden.
4 weken daarvoor is bij mij longkanker geconstateerd en ik moet zo snel mogelijk geopereerd worden. Dat gaat deze ochtend gebeuren. Paniek en angst bij mij is enorm! zelfs het spuitje om rustigbte worden heeft geen effect.
Ik mag zeggen welke muziek ik mooi vind dan draaien ze dat om me gerust te stellen als de voorbereidingen plaats gaan vinden.
Kan mij dat schelen, huil ik.
Daarna gaat het snel en weet ik alleen dat ik op de IC een beetje bijkwam en snel weer wegzakte.
In mijn onderbewustzijn hoor ik alles, zoveel lawaai en zelf kan ik niet reageren , alles vol slangen en apparatuur. Een vreselijk pijnlijke tijd volgt hierna. En de dag na de IC wordt ik per ambulance verplaatst naar een ander ziekenhuis. De pijn tijdens dat transport is onbeschrijfelijk. Maar ik kan mezelf
alleen maar overgeven aan wat er met me gebeurd. Dagen en weken vol verdriet en angst. Op mijn bed werd een document gelegd met het percentage kans wat ik nog heb nu ik geopereerd ben.
Dan komt mijn man op bezoek en ziet het papier liggen. Hij schiet meteen in de stress, wat hij al had maar nu erger. Mijn kans om te overleven is 10% !! Gelukkig heeft niemand dat aan mij verteld. Ik wist van niks en was  bedwelmd van de morfine. Na een zware revalidatie en veel terugval . Diverse keren opnieuw opgenomen met nare bijwerkingen opname na opname. Dan verstrijkt de tijd. Het eerste controlle onderzoek en scans. Ik ben helemaal schoon!! De blijdschap is enorm net zoals de angst. De angst dat het toch weer fout kan gaan. Maar de arts feliciteerde ons en vertelde me dat ik nu een tweede kans van het leven heb gehad. Geniet ervan zegt de dokter maar ik wil je streng onder controle houden. Nou daar was ik alleen maar blij om . Langzaam kroop ik uit mijn diepe dal en begon het gewonen leven weer, mijn coditie was helemaal weg maar kwam gelukkig na veel oefenen weer terug. De angst dat de kanker bterug zou komen blijft altijd in je achterhoofd elke nieuwe controlle zit je weer in de srtess. Maar we leven nu volop en genieten van het gezin en alles om ons heen ik heb mijn optimisme gelukkig weer terug en sta nu positiver in het leven dan ooit.Dus voor ons allen is de datum 21 Augustus mijn tweede verjaardag . Vandaag dus 16 Jaar geworden. We moeten er ook om lachen vanochtend zei mijn zoon . Nou mam dan mag je nu je brommer rijbewijs halen ehh ja grapjas die heb ik al en de rest ook . Wat ben ik een gelukkig mens met mijn familie overal kunnen we over praten en geintjes maken.
Elk jaar is er 1 persoon die mij als eerst feliciteert met deze bijzondere dag. Zo ook vanmorgen weer een lief bericht. Gefeliciteerd met uw tweede verjaardag!
Dank je lieve Tat 😘😍

Ik hoop nog heel veel

verjaardagen te mogen vieren .

Joke

8. feb, 2019

Hallo Lieve Dame

Welkom in De Dames Kamer
Ja! Ik zie aan je gezicht dat je niet weet wat je hier kan verwachten.
Oké voor deze keer ik zal de spanning wat verzachten.
Onzeker en schugter komen ze vaak binnen. Maar eenmaal omgekleed gaat het pas beginnen.

Neem plaats achter de piano
Of pak je liever de saxofoon
De gitaar of microfoon
Je mag zelf kiezen wat je het leukste vind.
Ik zoek dan een plekje, daarvan zijn er genoeg
Een romantische setting
Een buitenmuur of bioscoop
Naturel kan natuurlijk ook
Maar altijd met iets leuks
Een hoedje of een bloem, een boa of er sjaal.
Noem het maar op, het kan allemaal. Parels en Pumps
Make up op je toet. Een lekker kleurtje en rode lippen. Wauw dat staat je goed.
Ik schiet de plaatjes zorg dat je er leuk op staat
Bewerk ze met wat truckjes zodat er een Vamp ontstaat.
Op de foto gaan is nog nooit zo leuk geweest.
Ja...In De Dames Kamer is het altijd een feest.
Lieve Dame heb je het naar je zin?.Zullen we nog wat plaatjes maken.
Kleed je maar snel om, tijd voor de volgende shots.
Na afloop zie ik een ontspannnen gezicht met een
grote grijns.
Weer iemand blij gemaakt , denk ik trots

 

 

25. mrt, 2018

Echt genieten.... Doe ik elke keer, als ik beneden in het huis de prachtige ruimte betreedt die door mij zijn omgedoopt tot De Dames Kamer. Een ruimte geheel in de stijl van de jaren 50 60 met de mooiste Vintage kleding jurjes petticoats en sieraden. Het was de hoogste tijd dat ik mijn passie voor Rock and Roll en Vintage kleding eens ging uitbreiden. Maar het moest wel een echte ruimte worden die alleen voor en door Dames gebruikt gaat worden. Een kamer waar je jezelf helemaal in vroegere tijden waant, met op de achtergrong het warme geluid uit de oude Juke box van 1949. Daar komen de klanken die iedereen doen smelten en verlangen naar de romantiek en mooi geklede Dames en Heren. Een prachtige retro eethoek met veel lekkers op tafel en daar omheen alle mooie Vintage jurkjes . Blij loop ik naar de Jukebox en druk een paar nummers in en kijk tevreden om me heen. Hier wordt ik echt blij van en zing uit volle borst mee. Elvis vind het vast niet erg dat ik geen zuivere stem heb, hij gaat gewoon zijn gang en ik de mijne. Always on my mind...Jazeker die muziek is always on my mind.  Vergeten doe ik de tijd als ik zo bezig ben. Plotseling hoor ik iemand achter me staan. Ik wist dat er iemand zou komen, maar toch werd ik even bruut uit mijn trance gerukt. Een dame die gezellig bij me op bezoek komt in De Dames Kamer. Ik stel mezelf voor en laat haar de hele Vintage ruimte zien. Ze kijkt verrast en blij van al het moois en de fantastische sfeer die er beneden in ons huis is gecreeerd. Trots op mijn prachtige ruimtes laat ik haar ook de jurkjes zien en de super grote paskamer ( was voorheen gewoon een grote logeerkamer) . De ruimte bevalt de dame echt heel goed. Zo dat is tenminste niet zo benauwd om te passen , ehh nee zeg ik dit is best te doen. We gaan eerst aan een lekker bakkie koffie en even kletsen ( nader kennismaken heet dat) Tijdens deze gezellige gesprekken ontstaat er altijd een speciale sfeer alsof we elkaar al veel langer kennen. Dat is nou wat Vintage ruimte met je doet. Het is een feest van herkenning van iemand die dezelfde hobby heeft als jij. Na een hele rij jurkjes te hebben gepast, gaan we weer gezellig verder met kletsen en nog een bakkie. De Dames Kamer is voor meerder dingen bedoeld vertel ik haar en leg uit wat er zoal gebeurd. Workshops voor alles wat met Vintage te maken heeft. De eerste Make Up en Kapsel workshop was Geweldig! De ruimte zat vol met dames die allemaal in hun mooiste jurk met petticoat gaan deelnemen aan de workshop. Dikke pret met elkaar ondanks dat vele onbekende van elkaar waren maar de klik was geweldig goed. 

Ruim 3 uur bezig geweest om onszelf allemaal een totaal ander uiterlijk te geven, prachtige krullen en make up het zag er uit als een plaatje uit vroegere tijden. Blijdschap alom bij iedereen en ik super gelukkig en trots dat alles zo goed is gelukt. Daar doe ik het voor mensen blij maken en daar dan zelf ook heel veel energie uit te halen.  Ik ben ondertussen vaak in Vintage gekleed mooie jurk met petticoat mooi in de make up en haariets langer en in de krul. En het bevalt me geweldig ...mijn nieuwe hobby doet me echt heel goed ik wil nog meer en besluit om een Brunch in style te organiseren. Dit was tevens mooi de gelegenheid om mijn verjaardag te vieren met een gezellige groep dames. Opgedoft en wel kwamen we aan bij het restaurant en daar werd al gekeken naar onze mooie kleding. Het was zo leuk we kregen van andere klanten complimenten omdat wij er zo mooi uitzagen. Heerlijk is dat! Daar genieten we echt van hoor! Maar ik blijf doorgaan en wil nog meer organiseren. Veel meer Dames in complete Vintage outfit bij elkaar krijgen en dan met een groep ergens naar toe gaan, of afspreken. Bijvoorbeeld voor een lunch een High Whine of een bezoek op een terras . Voorlopig ga ik heerlijk genieten van mijn prachtige hobby en heeft iemand zin om mee te doen stuur dan gerust een berichtje, lid worden van de club kan ook en is gratis. Dat doe je via FB pagina

Love The Vintage Style De Dames Kamer

 

 

7. sep, 2017

Er zijn momenten in je leven dat er iets gebeurd wat je onbewust hebt meegemaakt.
Plotseling sta je met een persoon te praten , die je eigenlijk al kent . En dat terwijl je elkaar niet eerder hebt ontmoet.
Dan weet ik het zeker! Niets in het leven gebeurd zonder reden.
Zo ook vandaag.
Er kwam een jonge vrouw bij me thuis om een jurkje te kopen.
Ze had al eens een jurkje van me gekocht en toen viel ze mij al op.
.Groot stevig en een zelfverzekerde houding. Echt een brok van een meid waar je absoluut naar kijkt als ze langsloopt. Dus ik begroet haar en we lopen kletsend naar binnen.
Ze vroeg me iets en ik antwoordde dat schrijven mijn hobby is. Ze keek me verbaasd aan en zei dat ze ook zo graag een boek over haar leven wilde schrijven maar niet wist hoe ze moest beginnen.
Het gesprek kwam op mijn boeken.
Tja...Dat zijn natuurlijk wel heel bijzondere boeken zeg ik tegen haar. Ik schrijf erotische romans.
Verbijsterd staat ze me aan! Dat meent u niet zegt ze. Ik geef haar een aanwijzing naar waar mijn boeken staan. Haar mond viel open van verbijstering. Ze pak een boek en bekijkt het. Dit kan niet stamelde ze. Bij het zien van de cover. In het kort vertel ik waar het verhaal over gaat. Dit is mijn leven zegt ze geschrokken. Ik heb zo'n leven geleefd maar dan nog iets erger. Iemand heeft mij daar toe gedwongen . Eerst verslaafd gemaakt en me toen tot zo'n leven gedwongen. Nu ben ik clean zit niet meer in die wereld en heb een rustig leven.
Ik kijk haar aan, niet geheel verbaasd van haar enorme verhaal.
Ze vraagt zich af hoe ik zo'n verhaal heb geschreven, maar dat kan je niet uitleggen. Je zit met een verhaal in je hoofd en dat moet eruit.
Ze vertelde mij in het kort wat haar is overkomen.
Zo'n prachtige krachtige meid!
Ik luisterde aandachtig liet haar vertellen en zei wel dat ik alles op sla wat ze me verteld . Uit angst omdat ze nog niet zo lang uit het leventje is wil ze de boeken niet lezen.
Bang voor alles wat ze zal herkennen. Angst om meegesleept te worden . In de wereld van mijn boeken. Toen ze de cover zag met het masker, viel ze even stil. Dit droeg ik ook in de club. Haar vriendin die mee was keek vol verbijstering naar haar. Meen je dat droeg jij dat ook vroeg ze. De jonge vrouw knikt . Haar verhaal vertoond
zoveel overeenkomst met de persoon in mijn boek alleen was die gelukkig niet verslaafd zei ik tegen haar.
Het duurde even voor ze van de verbazing was bekomen. Dit is geen toeval ik moest gewoon bij u komen om mijn verhaal te doen. U kent me gewoon. dit is bizar!
Laten ik beginnen om te zeggen dat je een enorme sterke vrouw bent. Jij komt dit allemaal weer te boven. Als je maar vooruit blijft kijken. Laat niemand! Je meer iets vertellen te doen, wat je niet wil doen.
Jij bent zo sterk en zelfbewust dat je nu eindelijk respect af kan en gaat dwingen.
We hebben nog een tijd gekletst en ze voelde zich zo op haar gemak dat we hebben afgesproken ze gaat als ze er aan toe is mijn boeken lezen. Ze wil zien hoe een ander het leven beschreven heeft wat zei jaren heeft moeten! Lijden.
Onder dwang zichzelf prostitueren
Onder dwang druks gebruiken in grote hoeveelheden zodat ze geen zelfbeeld en respect meer bezat.
Ineens was ze uit die wereld gevlucht. Opgenomen geweest en behandeld. Nog steeds onder behandeling is. Maar zo sterk aan zichzelf werkt. Ik gaf aan dat ze een super sterk persoon is die het echt gaat redden.
Ze is nog maar 30 jaar maar een leven achter zich van iemand van 3 keer zo oud. Haar Gezondheid was super slecht , maar nu straalt ze kracht en zelfrespect uit.

Jeetje wat een confrontatie was dit zeg, lach ik naar haar.
Iemands leven omschrijven zonder dat je weet dat dit in het echt gebeurd is.

Ik zie je over 2 weken weer en hoop dat je dan nog sterker bent geworden mooie meid.


Joanna Daalder

7. sep, 2017

De rugzak
Voor de één gevuld met een denkbeeldige zware last.
Leed en ellende bijeen gepropt, diep in een rugzak weggestopt.
Soms wordt hij levenslang meegesleurd. Tot er een heel klein wonder gebeurd.
Dan wordt met hulp van een ander, maar wel op het gemak.
De volle rugzak rustig uitgepakt.
Van die denkbeeldige last wordt men eindelijk verlost. Bij de één gaat het snel. Bij de ander heeft het meer tijd gekost.

De rugzak het woord klinkt ook al zo zwaar beladen. Wordt door menig persoon volgeladen. Spullen voor de fun om mee te slepen, als je naar het strand gaat, of als er wordt geshopt . Worden in de rugzak weggestopt.

De rugzak schoolboeken zo zwaar als lood gaan bij menig persoon op de rug. Om alles mee te sjouwen
heen en terug. Met die rugzak lopen is echt geen plezier. Pijn in nek en schouders wat een geklier. Scholieren smijten ermee. Hij ligt ondankbaar in een hoek. Tussen andere rugzakken in.Dus uiteindelijk raakt hij zoek.

De rugzak! Zwaarbeladen op de rug van de toerist. Volgestopt met van alles en nog wat. Bang dat er iets wordt gemist. Elke afmeting en elke kleur de rugzak heeft een groot assortiment. Heeft iemand er wel eens bij nagedacht, wat te doen als er geen rugzak zou bestaan?
Konden ze maar praten! Een verhaal vertellen over wat er Allemaal mee wordt gedaan.
Het gebruik van de rugzak kan helaas nog veel verder gaan.

Na al het denkbeeldige het nuttige en leuke gebruik wat er is . Noem ik nog iets wat er in dit rijtje mist.

De rugzak !! Wordt helaas ook gebruikt door de rugzak terrorist!
Gebruikt om rampspoed, dood en verderf te zaaien.
Overal loerend is dit gevaar!

Dus ik ben helemaal met alle rugzakken klaar!

Joanna