2. jul, 2016

Zo ben ik

Het leven zit zo vol verrassingen.
Ik sta er telkens weer versteld van. Wat kan een mens veel meemaken en verdragen in het leven. Nee ...dat is echt niet voor iedereen zo. Er zijn mensen die slaan bij het eerste de beste tegenslag volledig door. Voelen zich zielig en blijven hangen in hun ellende.
Die kunnen het dan niet plaatsen of handelen.
Ben ik dan echt zoveel anders? Dat vraag ik mezelf dikwijls af.
Heel veel tegenslagen gehad. Veel ziek en zeer meegemaakt. Enorme spanningen gekend. Maar er is iets wat mij altijd weer doet opveren. Ergens diep in mezelf verstopt zit een enorme oerkracht. Ja....Bijna niet normaal denk ik wel eens. Een echte controlfreak? Tja zo kan je mij wel noemen . Overal wil ik een eigen besluit in kunnen nemen.
Ben ik dan nu zo bijzonder? Nee...natuurlijk niet, ik geloof er niets van. In iedereen zit een enorme veerkracht en incasseringsvermogen verstopt. Het gaat erom hoe je dat aanpakt of oppakt.
Maar ik ben er een beetje achter waar het vaak mis gaat.
Schaamte!!! Jazeker... dat is het. Mensen durven niet te Zijn wie ze willen zijn. Bang voor negatieve reacties van de medemens. Bang om belachelijk gemaakt te worden.
Echt je gelooft het misschien niet, maar ook ik heb dat gehad. Bang voor meningen van andere mensen.
Over hoe ze over me dachten en wat ze van me vonden.
Nou... laat ik dat dan nu eens duidelijk zeggen.
Het kan me geen ene moer schelen, hoe er over me gedacht wordt. Ik hou zeker rekening met mijn naasten en degene die me lief zijn. Die zou ik nooit pijn kunnen en willen doen ik zou ze alles geven wat ik maar kan. Maar verder doe ik wat ik leuk vind, geef ik mijn oprechte mening, laat ik merken als ik het ergens niet mee eens ben. En het allerbelangrijkste is!
Ik volg mijn hart. Hoe het ook uitpakt. Ik weet dat het volgen van je hart je altijd de juiste weg is.
Gevoelens volgen, is je intuïtie volgen.
Mensen die tegen hun gevoel en intuïtie ingaan zijn vaak de weg kwijt. Weten niet meer wat goed voelt en wat niet. Jezelf een schop onder de kont geven als je het niet meer zo snel ziet zitten en een oplossing zoeken die voldoening geeft. Dat is het beste.
Ben ik zoveel anders dan een ander? Dat dacht ik niet. Het enige verschil is misschien dat ik niets meer tegen mijn zin doe. Nergens tegen mijn zin heen ga. Gewoon mezelf zo lekker mogelijk voelen .
Als je dat eenmaal voor elkaar hebt kan je ook andere mensen steunen.
Dan bezit je zoveel positieve energie die kan je dan delen met mensen die even je steun nodig hebben .
Ben ik dan zo anders?
Dacht het niet.
Ik ben mezelf!!
Eigenlijk zouden meer mensen dat moeten zijn.

Joanna Daalder